Sok-sok évvel ezelőtt a szomszéd néni mondta el nekem ezt a receptet. Azóta nagyon sokszor elkészítettem, és mindig nagy sikere volt. Készítettem már csirkecombból vagy vastagabb szeletekre vágott csirkemellből is, egyaránt finom. Szeretem ezt az ételt, mert egy csapásra készen van a hús és a köret. Egy rakott krumpli jellegű köret tetején a tejfölös-gombás szósszal bevont csirkemell szeletekkel. A hús a gombamártás miatt nem szárad ki, sőt finom omlós lesz tőle.
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
8-9 közepes krumpli
50 dkg gomba
5 tojás
2 dl tejföl
petrezselyem zöldje
só
bors
pici liszt
kevés olaj a hús sütéséhez
vaj a gomba párolásához
A húst vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy kicsit félre tesszük, hogy átjárja a só és a bors. Közben enyhén sós vízben, héjában megfőzzük a krumplit és egy másik edényben a tojásokat is keményre főzzük. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk és vajon megpároljuk. Amikor készen van, hozzáadjuk a pertezselyem zöldjét, 1 teáskanál lisztet és a tejfölt, majd összeforraljuk. A hússzeleteket lisztbe mártjuk és kevés olajon hirtelen megsütjük.
Egy tűzálló edényt vagy tepsit vékonyan kikenünk vajjal vagy olajjal és beleszeleteljük a krumplit. Az egyes rétegeket kicsit sózzuk és borsozzuk. A krumplira tesszük a felszeletelt tojást, majd erre tesszük az elősütött húsokat, amelyeknek a tetejére ráhalmozzuk a gombaszószt. Kb. 30 percig sütjük 160 fokos sütőben.
Sok sikert kívánok az elkészítéshez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése