Ez a krémes süti még annak is ízleni fog, aki egyébként nem rajong a krémesekért. Nagyfiam is azok közé tartozik, aki inkább a diós, kelt, vagy lekváros sütiket részesíti előnyben, viszont ezt a krémes süteményt Ő is szereti, hiszen a tésztája nem ázik el, mégis finom omlós és a krém kellemes arányba van a tésztával.
Ha elkészítitek néhány órára, esetlegegy éjszakára célszerű pihentetni, hogy kellően puhák legyenek a lapok. Tudom, hogy nehéz megállani, hogy azonnal ne vágjatok belőle egy szeletkét, de higgyétek el megéri a várakozást.
Hozzávalók:
Tésztához
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
10 dkg vaj
4 evőkanál tefjöl
A barna laphoz 2 evőkanál kakaópor és kb. diónyi tejföl
Krém
9 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 evőkanál liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
A lapok megkenéséhez
A lisztet összekeverjük a porcukorral a sütőporral és belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk.
A tésztát 3 részre osztjuk, 2/3 részhez hozzáadjuk a tejfölt, a kakaóport és alaposan összegyúrjuk. A tésztából 2 kakaós és 1 fehér 25x35 cm-es lapot sütünk.
Amíg a lapok hűlnek elkészítjük a krémet.
A lisztet elkeverjük a vaníliás cukorral és kb. 2 dl tejjel elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzákeverjük a lisztes pépet és sima, sűrű krémmé főzzük.
A süteményt a következő módon töltjük: az első kakaós lapot megkenjük rummal és rákenjük a krém 1/3 részét, most következik a sárgatészta. Ezt szintén megkenjük rummal és krémmel, majd ugyan így járunk el a második kakaós lappal is. A süti tetejére is krém került, amelyet kakaóporral vagy tortadarával díszíthetünk, illetve, ha hagyunk egy kis krémet fehéren azzal is készülhet a díszítés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése