Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. december 21., szerda

Linzerkarika

Számomra ez a tökéletes linzerkarika. Ennek a sütinek is az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. A tésztájához semmi különleges alapanyag nem kell, a tészakorongok összeragasztásához bármilyen lekvár megteszi.....mégis olyan csodás süti kerekedik ki belőle, amely a krémes - habos csodák mellett is bátran megállja a helyét. Egy kis darabos dióval a tetején még mutatósabbá is tehetjük a szerény kis sütiket. És nem csak mutatósak de még finomabbak is lesznek tőle, hiszen az aprított dió megpirul a tészta tetején és nagyon finom aromát ad neki. A lapocskák között lévő pikáns lekvártól néhány óra alatt csodásan omlós lesz a tésztája. Egyetlen hátránya van csak ennek a sütinek, hogy nehéz neki ellenállni.



Hozzávalók:
45 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
lekvár
durvára vágott dió


A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és linzerformával korongokat, illetve gyűrűket vágunk ki belőle. Ha darabos dióval szeretnénk díszíteni a sütijeinket, akkor a lyukas korongok tetejét meg kell kenni egy kevés tojásfehérjével és megszórni darabos dióval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kis virágformákat és 160 fokosra előmelegített sütőben néhány perc alatt szép világosra sütjük őket. Vigyázni kell a sütésére, mert nagyon gyorsan sülnek.


Amikor kihűltek a tésztalapocskák 1-1 korongot és gyűrűformát lekvárral összeragasztunk.
Bármilyen lekvárral készíthetitek, egy a lényeg, hogy bőségesen tegyetek a tészta közé, mert be fogja szívni, hiszen ettől puhul meg.


Jó sütést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése